Kildonmesiklinigi.com sitesi misyon olarak, insanları pilonidal sinüs problemine karşı bilinçlendirmek, önlem almalarını sağlamak, bilimsel anlamda sağlıklarına kavuşabilmeleri için, alanında uzman hekimlere yönlendirmeyi amaçlar.
Sitede yer alan yazı ve makaleler, alanında uzman hekimler tarafından yazılmakta ya da gözden geçirilmektedir. Yazarlar bu işi gönüllü olarak yapmakta ve herhangi bir hak talep etmemektedir.
Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden doktor, yazarlarımız olduğunu belirtmek istiyorum. Bu isimler aynı zamanda görev yaptıkları il ve ilçelerde ücretsiz muayene fırsatı ile kıl dönmesi tedavileri gerçekleştirmektedir. Yazarlarımız arasında öne çıkan isimleri aşağıda görebilirsiniz.
- Op. Dr. Atilla Kaya
- Op. Dr. Seher Şirin
- Op. Dr. Canan Erdem
- Op. Dr. İbrahim Kavak
- Op. Dr. Adil Altınsoy
- Op. Dr. Ergun Aygören
MİSYON
Sitemizin kurulması amacı ile ilgili daha fazla bilgiyi aktarmak istiyorum.
Kıl Dönmesi Problemine Dikkat Çekmek İçin Sitemizi Kurduk
Kildonmesiklinigi.com’un kuruluş amacı insanları pilonidal sinus konusunda bilgilendirmektir. Bilgilendirme işlemi alanında uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Kendi bilgileri yanı sıra geçmişten günümüze kadar birçok çalışmanın yer aldığı PubMED taramalarından yararlanıyoruz.
Sitede yer alan yazı ve makaleler arasında hastalığın genel yapısı, nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri detaylı bir şekilde ele yazı, resim ve videolar ile gösterilmektedir.
Genel Cerrahi Uzmanları Sorularınıza Yanıt Veriyor
Yazılarına yer verdiğimiz genel cerrahi uzmanları aynı zamanda sizlerden gelen sorulara da yanıt vermektedir. Aklınıza takılan soruyu, ilgili yazının alt kısmında yer alna soru sor, yorum yap kısmından doktorlara iletebilirsiniz.
Ücretsiz Muayene Uygulamasının Yaygınlaşmasını Sağladık
Kıl dönmesi hastalığı ya da tedavisi ile ilgili daha fazla bilgi almak için doktorları, görev yaptıkları yerlerde ziyaret edebilirsiniz. Bunun için sizden herhangi bir muayene ücreti alınmaz.
Mikro Sinüsektomi Ameliyatını Geliştiren Ekiple Çalışıyoruz
Ekibimizde yer alan Op. Dr. Atilla Kaya, kıl dönmesi ameliyatında birçok üstünlük sağlayan Mikro Sinüsektomi yöntemini geliştiren kişi olduğunu biliyor muydunuz? Uygulanışı hızla yaygınlaşan mikro sinüsektomi ile sadece 5 dakika içerisinde kıl dönmesi probleminden kurtulabilirsiniz.
Sadece 1-2 cm kesi ile yapılan tedavi sadece 5 dakika sürmektedir. Hastanede yatmaya gerek kalmadan, pansuman yaptırmanın gerekmediği bu yöntem ile tekrarlama riski de yok denecek kadar azaldı.
VİZYON
Şimdi birazda gelecek ile ilgili planlarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Çünkü biz insanları ve sağlık alanını seviyoruz.
Pilonidal Sinüs Hasta Sayısının Azalması İçin Çalışmalar Yapıyoruz
Lesalnieks 2012 yılında yaptığı çalışma ile Almanya’da 100.000 kişiden 48’inin kıl dönmesi riski taşıdığını belirtmiştir. (1). Ülkemizde maalesef yeteri kadar araştırma yapılmadığı için rakam veremiyoruz. Fakat sayının kat kat daha yüksek olduğunu tahmin ediyoruz.
Tespit edilen hastalar kadar, bir de utandığı ya da ameliyat korkusu ile doktora gelmekten çekinen insanlar bulunmaktadır. Gelecek hedeflerimiz arasında kıl dönmesi hasta sayısının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapacağız.
Yeni Tedavi Yöntemleri Geliştirmek İçin Çalışıyoruz
Bugüne kadar onlarca kıl dönmesi ameliyatı geliştirildi. (2). Mikro sinüsektomi onlar içinde en başarılısı diyebiliriz. Fakat biz bu başarımızı daha ileriye taşıyarak daha iyi yöntemler geliştirmek için sürekli çalışmalar yapıyoruz.
En Uygun Fiyatla Kıl Dönmesi Ameliyatı Gerçekleştiriyoruz
Geliştirdiğimiz yöntemler ameliyathaneye gerek kalmadan muayenehane ortamında bile yapılabiliyor. Bu da hastaya daha ekonomik tedavi imkanı sunuyor. Çünkü, ameliyathane, anestezi masrafı ödemiyor.
Türkiye’nin Her Yerinde Olmayı Hedefliyoruz
Ortak çalışma yaptığımız doktorlar şuan için İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da bulunuyor. İlerleyen zamanlarda Türkiye’nin her yerinde, size en yakın noktada olabilmek için planlamalar yapıyoruz.
1. Iesalnieks, I., & Ommer, A. (2019). The Management of Pilonidal Sinus. Deutsches Ärzteblatt International, 116(1-2), 12.
2. Kartal, A., Aydın, H. O., Oduncu, M., Ferhatoğlu, M. F., Kıvılcım, T., & Filiz, A. İ. (2018). Comparison of three surgical techniques in pilonidal sinus surgery. Prague Med Rep, 119(4), 148-155.