Daha önceki konularımızda kıl dönmesi %95 oranında kuyruk sokumu bölgesinde görüldüğünü aktarmıştık, çünkü vücudumuzun en yumuşak ve hassas bölgesi olan kuyruk sokumu bir çok makat hastalığı için en ideal yerdir. Bu hastalıkların başında özellikle genç erkeklerde sıkça görülen kıl dönmesi gelmektedir. Cilt dışındanda farkedilebilen bir çok belirtisi vardır. Onların başında ile etapta kaşıntı, şişlik ve iltihap gelmektedir.
Kuyruk Sokumunda Kaşıntı Görülür!
Saç ve vücudumuzun farklı noktalarından dökülen kıl ve tüyler yayılarak oturan insanlarda özellikle kuyruk sokumu bölgesine kaymaktadır. İnsan vücudunda bulunan milyarlarca delikten yararlanan bu kıl ve tüyler kolayca cilt altına girebilmekte ve aynı zamanda yol yapmaktadır. Cilt altında biriken kıllar arttıkça zamanla lipom haline gelecektir. İlerleyen süreçte kişide başlayacak huzursuzlukların başında özellikle makat kaşıntısı gelecektir. Özellikle makat üst kısmında görülen kaşıntı genelde kıl dönmesi ile alakalı olup, kaşıntı kremleri geçici çözüm olabilir.
Şişlik ve İltihap Oluşur!
Yukarda kıl ve tüylerin cilt altına girmesini sağlayan yol olduğundan bahsettik birde bu kılların neden olduğu iltihap, cerahat akıntısı için kendine bir yol oluşturur. Bazen cilt dışına çıkamayan bu iltihap makatta şişliğe neden olur. Makatta kötü kokuya neden olan bu durum bazen insanı bezdirici hale getirebilir.
Kısmen Göbek ve Bacaklarda Görülür!
Kıl dönmesi %95 oranında kuyruk sokumu bölgesinde görülürken çok nadir olarak ise bacaklar ve göbek bölgesinde görülür. Yine çok nadir bir durum ise mesleği berberlik olanların elinde görülebilmektedir.
Kıl Batması İle Karıştırılıyor?
Bazı videolarda yüzde kıl dönmesi olarak lanse edilen görüntüler aslında kıl dönmesi değilde kıl batması problemdir. Traş olunan ve epilasyon, ağda yapılan bölgelerde çok kısa yada kökten alınan kıllar tekrar çıkmak istediklerinde bazen cilt dışına çıkamayarak cilt altında uzamaktadır. Bu duruma kıl batması adı verilmektedir. Belli bir noktadan sonra büyük sivilce şeklinde iltihaplanmaya neden olup, cımbızla çektinizde gelmektedir.
Kuyruk Sokumu Kıl Dönmesi Nasıl Alınır?
Cildin 1-2cm altında bulunan kıl yumağı oradan çıkarılması gerekmektedir. Özellikle hiç bir kalıntı bırakmamak için on saran lipom ile çıkarılmalıdır. Bu hastalığın tek çözümü ameliyat olup, önemli olan en avantajlı, en az sıkıntı yaşatacak olan yöntemi araştırmalı ve seçmelisiniz. Çünkü bazı ameliyatlar kişide aylarca sürecek olan sıkıntıya neden olmaktadır.
Mikro Sinüsektomi Önerilmektedir
Bugüne kadar yaklaşık 20 farklı ameliyat yöntemi geliştirilmiş olup, en gelişmişi Mikro Sinüsektomi olduğu söylenebilir. Op. Dr. Atilla KAYA tarafından geliştirilmiş olan yöntem BASCOM’un modifiye ve geliştirilmiş halidir. Sadece 2cm kesi ile cilt altında biriken kıl yumağı çıkarılmaktadır. Gizli dikiş ile dikilip, hasta evine, işine gönderilmektedir. Hazı konu açılmışken birde yöntemleri kıyaslayarak yukardaki video’da görelim.

Merhaba, ben Doktor Atilla Kaya, 1993 yılından beri genel cerrahi ve medikal estetik uzmanı olarak hizmet veriyorum.
Kıl dönmesi ameliyatları arasında uygulanma oranı hızla yaygınlaşan, Mikro Sinüsektomi yöntemini geliştiren kişiyim.
İstanbul Bakırköy’de Mikro Sinüsektomi yöntemi ile kıl dönmesi tedavileri gerçekleştiriyorum. Bana ulaşmak için 0212 572 72 65 numaralı telefonu kullanabilirsiniz.